Teken- en Schilderwerkplaats - ToBe

Doelgroep

Discipline(s)

Locatie(s)

Dag(en)

Doelgroep

Discipline(s)

Locatie(s)

Dag(en)

0
cursussen gevonden
Filter verwijderen

Teken- en Schilderwerkplaats

vanaf 21 jaar

Deze cursus is onderdeel van ToBe & Partners. De inschrijving voor deze cursus verloopt daarom rechtstreeks via de docent en niet via ToBe. Klik op Inschrijven en je e-mail gaat naar de docent.

niveau Alle niveaus
start 16 september 2024
duur 12 lessen
 
wanneer Maandag 19:45 - 22:15u (150 min.)
locatie Energiehuis, Dordrecht (P09)
prijs € 230,00
Inschrijving gesloten
vraag
print
share
uw vraag is verstuurd!

Kunst & Design

Helen Hietbrink

Op maandagavond geef ik in het Energiehuis de cursus Teken en Schilderwerkplaats voor volwassenen. Daarnaast geef ik door het jaar heen op een aantal zondagen teken- en schilderworkshops van een middag.

Als opleiding heb ik de Hogeschool in Utrecht gedaan waar ik me richtte op autonoom schilderen en grafiek en mijn diploma 1e graad tekenen en kunstgeschiedenis kreeg in 1987.

De eerste jaren na mijn afstuderen heb ik mijn eigen werk ontwikkeld. Ik heb geëxposeerd en in opdracht gewerkt. Daarnaast heb ik 17 jaar parttime les gegeven op het voortgezet onderwijs en al lange tijd bij ToBe. Ook aan kinderen en jongeren. Ik geniet ervan om contact met mensen te hebben en hen te begeleiden in hun ontwikkeling.

De uitdaging ligt er voor mij in om hen buiten hun grenzen en de geijkte clichés te laten gaan. Ik wil mensen juist het “eigene” van hun talent laten ontdekken. Niet alleen het eindproduct is van belang maar ook het creatieve proces. Ik neem niet zozeer mijn eigen werk als leidraad, maar juist het werk van andere kunstenaars als vertrekpunt in mijn cursus. Daarnaast betrek ik mijn cursisten graag bij  projecten waarbij we dan weer een groot gemeenschappelijk schilderij maken, experimenteren met mixed-media of ruimtelijke objecten.

Hun werk is jaarlijks te zien tijdens de kerstvakantie in het Energiehuis aan de Noordendijk. Een verlichte etalage expositie tijdens de donkere dagen rond kerst.

Het werk en de visie van  hedendaagse kunstenaars zijn leidraad in deze cursus. Zij zijn het vertrekpunt om op zoek te gaan naar je eigen stijl. De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Je werkt aan thema’s die de docent aanbiedt. Beginnend met een introductie waarbij de fascinatie, thema’s, techniek en beeldtaal van een gekozen kunstenaar(s) wordt toegelicht en geanalyseerd. Vervolgens werk je zelfstandig aan opdrachten die n.a.v. dit thema gegeven worden. Een opdracht varieert van heel groot tot heel klein maar een gezamenlijk werkstuk behoort ook tot de mogelijkheden. Om de zoveel weken begint de les met een verdiepings – of onderzoeksopdracht. Dat kan een specifiek onderdeel zijn zoals bijv: de ogen uitgediept maar het kan ook een bepaalde techniek of experiment zijn.
  2. Daarnaast kan je ook aan een zelf gekozen onderwerp werken. De begeleiding is individueel. Het is per slot van rekening een “werkplaats”.

Materiaal
Het materiaal voor deze cursus is niet inbegrepen. De cursist dient zelf het materiaal aan te schaffen. Voor informatie over de benodigdheden kun je contact opnemen met de docent.

Beginners én gevorderden
Ben je een beginner die weleens zou willen tekenen of schilderen of iemand die al jaren bezig is? Je bent van harte welkom in deze cursus. Het gaat niet om de ervaring, maar vooral om de creatieve durf buiten de gebaande paden te treden.

 

Aanmelden: helenhietbrink@yahoo.com

 

ToBe Tipt